De symbolische betekenis van de kat.

De kat heeft verschillende betekenissen. Het varieert van negatieve kenmerken zoals verbonden zijn met demonen, hekserij, duisternis tot zeer positieve kenmerken zoals onafhankelijkheid, vrijheid, spirituele verlichting, intuïtie, evenwicht, en hoop.

Aan deze katachtige worden godheden toegeschreven en hij werd zowel in Egypte als in Griekenland vereerd. In het laatstgenoemde land kreeg hij echter een kwaadaardige betekenis en werd hij uiteindelijk gekoppeld aan Halloween.

Men geloofde dat katten magische krachten bezaten in die mate dat ze zelfs overledenen weer tot leven konden wekken.

Sommigen dachten dat deze kracht afkomstig was van demonen, heksen, of zelfs Satan zelf. Anderen zagen in hun krachten dat ze hun eigenaars te genezen en positieve energie en geluk in hun leven te brengen.

Deze tegenstrijdige eigenschappen maken de kat tot een nog krachtiger teken vanwege het evenwicht dat hij in ons oproept. Dit spirituele dier dwingt ons tot geduld en waakzaamheid, om elke stap die we zetten te bestuderen, en altijd de juiste beslissing te nemen met veel zelfvertrouwen en een avontuurlijke geest.

Betekenis van de kat in Egypte.

De betekenis van de kat in Egypte is heel groot. Men geloofde dat deze huisdieren geluk zouden brengen in het gezin.

Deze katachtigen waren zo geliefd en gerespecteerd in dit deel van de wereld dat ze met juwelen werden bedekt en koninklijk werden behandeld. Egyptenaren mummificeerden hun katten en scheerden hun wenkbrauwen als rouwritueel.

Het doden van deze dieren zou volgens de wet de dood betekenen, hoewel het gebruikelijk was dat een eigenaar zijn katje doodde om er in het hiernamaals door vergezeld te worden. Bij tempelrituelen worden deze dieren ook geofferd.

Hoewel de mythologie spreekt over verschillende dierlijke transformaties van goden, bestaat er slechts één godheid die zich in een kat kon veranderen, met de naam Bastet, wier tempel zich in de stad Per-Bast bevindt. Zij vertegenwoordigde zwangerschap, bevalling en vruchtbaarheid.

Zijn katten spirituele beschermers? Er wordt gezegd dat deze dieren de Farao beschermden tegen giftige slangen en een vertegenwoordiging waren van de Zonnegod, Ra. Toch werden zij niet aanbeden, maar de mening van het volk was dat zij een of andere goddelijke essentie in zich droegen.

In de literatuur wordt de kat genoemd in Herodotus’ verhaal over de inval van de Perzen in Egypte, waarin zij katten vooruit stuurden in de strijd om de Egyptenaren af te schrikken en hen tot overgave te bewegen.
Dromen uitleg over de kat.

Een droom over katten kan een teken zijn van bedrog en onaangename op handen zijnde veranderingen. De droombetekenis van de witte kat is van een zelf veroorzaakte illusie, een onschuldige persoonlijke fantasie, terwijl de betekenis van de zwarte kat de ongecontroleerde uitvoering van deze schijn is.

Als je de zwarte kat ook hoort miauwen, dan betekent dit dat je vrienden achter je rug om praten. Maar wat betekent een grijze kat?

Veel interpretatiedeskundigen denken dat deze kat droom betekenis vertegenwoordigt dat je zult toegeven aan vleierij en verraad. Als de grijze kat bij een man verschijnt, dan betekent dit dat een onbetrouwbare vrouw hem zal verleiden.

De oranje kat kan duiden op een toekomstige zwangerschap van een vrouw, maar zou ook kunnen duiden op verraad. Een droom over katten in huis zou kunnen betekenen dat je ruimte maakt voor iemand in je huis en in je hart.

Dode kat betekent dat je je emoties loslaat en aandacht schenkt aan je diepste gevoelens.

Dus wat betekent dromen over katten eigenlijk? Het is over het algemeen een slecht teken, en je moet goed op de details letten. Dromen over spelende katten zou kunnen betekenen dat je iets of iemand in je leven nodig hebt die zijn of haar kinderlijke natuur naar boven kan halen.

Inkttekening met Micron Fineliners op A3-formaat Ultra Smooth Canson papier

© 2022 Koenraad Marco Koster

Delen:

Plaats een reactie

Welkom

Installeer de App
×