Kattensymboliek en betekenissen.

De menselijke beschaving en katten zijn met elkaar verbonden met een koord van kilometers lang garen. Mensen houden van katten of haten ze. Niettemin zijn katten en honden de twee meest geliefde huisdieren in Europa.

Katten werden ongeveer 4.000 jaar geleden gedomesticeerd. De oude Egyptenaren hielden katten om muizen en ratten te bestrijden vooral in voedselopslagruimtes. De Egyptische symboliek en betekenis voor katten werden beïnvloed door hun jachtvermogen. Niemand zou een kat kunnen doden anders zouden ze de doodstraf krijgen.

De ware omvang van de Egyptische verering van katten komt in de 2e eeuw. Egypte en Perzië zijn in oorlog. De Perzen waren vastbesloten om Pelusium in te nemen en ze zouden dat doen met de hulp van katten. Soldaten op de torens zagen de Perzische troepen met katten ten strijde trekken. Over een moeilijke situatie gesproken! De Perzische strategie van die dag resulteert in 7000 doden tegenover de meer dan 50.000 Egyptenaren die omkwamen. De strijders weigerden eenvoudig aan te vallen uit angst om de harige afbeelding van Bast de godin met het kathoofd te raken. Deze gebeurtenis laat ons zien dat de kat het belang kent van correct gebruikt geloof versus het verdraaien voor persoonlijk gewin.

Bast was een immens populaire godin omdat ze de leiding had over het huis, de vruchtbaarheid en de mysteries van vrouwen. Dit betekent niet dat deze katgodin geen klauwen had. Ze was een felle verdediger van kinderen en vrouwen. Kat blijft een beschermende ziel met oude banden met het heilige vrouwelijke. Hoe dan ook de gemummificeerde overblijfselen van geliefde katten zijn overal in Egypte gevonden wat ervoor zorgt dat de kat veilig naar het rietveld (vergelijkbaar met de hemel) zou reizen en voor altijd gelukkig zou blijven spelen.

Egyptenaren waren niet de enigen in hun fascinatie voor katten. De druïden waren van mening dat sommige katten, met name zwarte katten, eigenlijk gereïncarneerde mensen waren die als een kat moesten leven om boete te doen voor de daden van hun vorige leven. Romeinen associeerden kat met de maangodin Diana. Hier was kat de huisvoogd. Moslimverhalen loven kat voor het redden van Mohammad van een giftige slang. Daarom hebben cyperse katten een markering die lijkt op de letter “M” op hun voorhoofd. Ook zeggen Noorse legendes dat de vruchtbaarheidsgodin Freyja een magische strijdwagen had die werd getrokken door katten.

Italianen begonnen katten te domesticeren. Van daaruit verspreidden katten zich door heel Europa. En ze trotseerden de lange zee die met de pelgrims in de nieuwe wereld arriveerde. Katten verspreidden zich ook vanuit het Egyptische centrum, hoogstwaarschijnlijk als gevolg van handelsroutes, naar Turkije, Iran, India en uiteindelijk het Verre Oosten. Tegen de 18e eeuw had kat zich een weg geknuffeld in aanzienlijke huizen of het nu een paleis of een boerderij was.

Huiskatten hebben eigenschappen gemeen met hun wilde neven. Deze omvatten intense ogen, slanke lichamen en vasthoudende verzorging. Momenteel zijn er bijna 40 kattenrassen maar de gewone kat wint tegenwoordig onze harten in de huizen.

Symboliek en betekenissen voor de kat zijn nieuwsgierigheid, slim, mysterieus, magisch, gevoelig, onafhankelijk, spontaan, speels, oplettendheid, behendigheid en vindingrijkheid om er maar een paar te noemen.

Kattendromen

Katten die in je dromen verschijnen, duiden soms op de behoefte om contact te maken met het vrouwelijke aspect van jezelf of om in contact te komen met je sensuele aard. Soms, wanneer katten je dromen binnendringen, is het een oproep om je innerlijke kind wakker te maken, zodat je meer vreugde uit het leven kunt halen; het is tijd om die allerbelangrijkste balans tussen werk en ontspanning te vinden!

Katten zijn zeer gevoelige wezens die op hun instinct vertrouwen; als zodanig kan hun verschijning in een droom een ​​oproep voor je zijn om naar je intuïtie te luisteren. Als u dit doet, kunt u potentiële problemen in uw leven voorkomen. Omdat katten nauw verbonden zijn met de geestenwereld, kan hun verschijning in het droomlandschap er ook op wijzen dat je binnenkort een bericht zult ontvangen van een vooroudergeest, leraar, meester, engel of bewaker.

Als je een kat ziet die je bijt, betekent de droom dat je iets belangrijks verwaarloost. Als de kat huilt, is dat een teken van verdriet. Een kat die je volgt, betekent dat je een geheime aanbidder hebt.

De kleur van de kat die je in dromen ziet, kan je meer vertellen over de symboliek en betekenis van het wezen. Rode katten voorspellen bijvoorbeeld dramatische verandering of zelfs vruchtbaarheid, dus bereid je voor en sta open voor transformatie. Grijze katten in je droom zijn een symbool van harmonie, vrede, fundamenten en liefde. Witte katten zijn je paranormale zelf. Je gaven groeien, voed ze.

Kat-tatoeage betekenis.

De betekenis van kat-tatoeages kan variëren, afhankelijk van de bedoelingen van de specifieke persoon. Een kat-tatoeage kan “katliefhebber” uitbeelden of een geliefd gezelschapsdier herdenken die is overgegaan naar het hiernamaals.

De spirituele betekenis van de kat kan ook worden overgebracht door middel van body-art. Een kat-tatoeage kan Bast, de Egyptische katgodin symboliseren. Wanneer iemand een kat-tatoeage heeft kunnen ze contact maken met hun mystieke kant en hun intuïtieve energie belichamen.

Een persoon met een tatoeage van een kat kan op deze tatoeage rekenen als herinnering aan hun vermogen om heimelijk na te streven wat ze willen en om hun dromen en ambities op te sporen.

De spirituele betekenis van de kat is ook verbonden met het hiernamaals en met hekserij en magie. Iemand met een kat-tatoeage, heeft mogelijk veel verlies geleden en heeft een sterke band met het hiernamaals en het spirituele rijk.

Spirituele betekenis van de kat.

De spirituele betekenis van katten wordt het best begrepen vanuit het oogpunt van wat kat uniek maakt onder andere dieren. De betekenis van katten in de popcultuur en de folklore van een bepaalde samenleving heeft betrekking op de spirituele betekenis van katten op een breder niveau.

Aanhankelijk maar onafhankelijk. Roofzuchtig en ook koesterend, Katten kunnen worden gedomesticeerd als gezelschapsdieren, maar ze maken het in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat je niet hun ‘eigenaar’ bent.

Dit is dezelfde spirituele energie die kat overbrengt. Kat laat je zien dat je zowel toegewijd als liefdevol kunt zijn, maar ook je eigen grenzen kunt hebben. Kat wordt geassocieerd met vormverandering en magie omdat ze zo op mensen lijken. Het is gemakkelijk voor te stellen dat de spirituele betekenis van katten gebaseerd is op de mythe dat kat een mens was die veranderde in een wezen met vier poten om anderen in de gaten te houden of kattenkwaad uit te halen.

Hun ogen zijn wijs en wetend. Kat is intuïtief en intelligent. Ze brengen alle eigenschappen over waar wij mensen trots op zijn. De spirituele betekenis van kat is verbonden met het hiernamaals en andere werelden.

Dit kan worden toegeschreven aan zowel katten connectie met goden als Bast, maar ook aan hun nachtelijke neigingen. Katten liggen graag de hele nacht op de loer, jagen onder een Volle Maan. Wat is er nu meer heksachtig dan dat?

De levensstijl en beste talenten van een kat doen denken aan een persoon die graag naar de maan kijkt, die geniet van de mysteries van de nacht, die geduldig, onopvallend en intelligent is.

De beschermende en territoriale instincten van kat kunnen een verband leggen tussen de spirituele betekenis van kat en de verkenning door een individu van de astrale en spirituele rijken. Wanneer een persoon een ceremoniële of rituele ruimte betreedt, moeten we bescherming en grenzen creëren, waarbij we onszelf psychisch beschermen tegen alle energieën waarmee we ons niet willen mengen.

Dit is vergelijkbaar met hoe een kat zijn eigen territorium zal beschermen en heel duidelijk zal maken wanneer ze wel of niet willen dat anderen zich ermee bemoeien. Ditzelfde discretievermogen is ook belangrijk voor paranormale werken. Kattensymboliek kan dus betrekking hebben op psychische ontwikkeling en onze omgang met buitenaardse wezens.

Degenen die de verhalen over Lilith volgen, geloven in het vermogen van deze krachtige godheid om in een kat te veranderen en de adem van baby’s te stelen. Zelfs in meer vleiende mythen over Lilith, kunnen de symboliek en betekenis van de kat betrekking hebben op de onafhankelijke en mystieke aard van deze oorspronkelijke vrouw.

Katten worden geassocieerd met de doden, en zelfs met mensen die uit de dood opstaan ​​of met het vangen van zielen van de onlangs overleden mensen. Dus voor sommige mensen is het zien van een kat een indicatie van de aanwezigheid van hun voorouders in de geest, terwijl voor anderen de kat een voorteken is waartegen moet worden gewaakt om de doden te beschermen.

Het verband tussen kat en hekserij, magie en tovenarij is ook goed ingeburgerd. Als je je magische of intuïtieve aard of je verbinding met de maan of goddelijk vrouwelijk wilt verkennen, kan kat je gids zijn.

Symbolische betekenissen van de kat.

  • Aandacht
  • Slim
  • Nieuwsgierigheid
  • Behendigheid
  • Onafhankelijk
  • Magisch
  • Mysterieus
  • Speels
  • Gevoelig
  • Spontaan

Inkttekening met Sakura Pigma Micron Fineliners op A3-formaat Ultra Smooth Canson papier.

© 2023 Koenraad Koster

Delen:

Plaats een reactie

Welkom

Installeer de App
×