Lotusbloem – bloem van spiritualiteit

Lotusbloem wordt in veel verschillende culturen gezien, vooral in de oosterse religies, als symbool van puurheid, verlichting en wedergeboorte. De kenmerken van deze bloem vormen een perfecte analogie van de menselijke toestand: zelfs wanneer de wortels in de vuilste wateren liggen, geeft Lotus aanleiding tot de mooiste bloem ter wereld.

De Lotusbloem symboliseert het ontwaken van het menselijk bewustzijn en dat niet alleen. De Lotusbloem symboliseert ook het zevende chakra, bekend als de Sahasrara. Volgens traditie wordt dit chakra gestimuleerd door meditatie en verschillende stijlen yoga te beoefenen. Wanneer dit energiecentrum harmonisch werkt, wordt een staat van puur bewustzijn, vrede, vreugde en communie met God bereikt. Daarom wordt dit chakra vertegenwoordigd door een Lotusbloem met duizend kleurrijke bloemblaadjes.

Lotus wordt in principe gebruikt om vreugde, harmonie, vrede, puurheid en oprechtheid te symboliseren. Lotus is de bloem toegewijd aan Boeddha en talloze andere godheden. Lotus stijgt boven het water uit de meren en bloeit waardoor er een sterk gevoel van harmonie in het milieu ontstaat. Toen de boeddha geboren werd, creëerde de lotus een pad om erover te lopen, waardoor het een paradijsbloem is.

De lotus wordt ook zeer geprijsd door het taoïsme en is het embleem van Ho Hsien Ku, de godin die behoort tot de Acht onsterfelijken van het Taoïsme en vertegenwoordigd is met een lotus. Ze gebruikt de lotus om ons te zegenen met schoonheid en geluk in de liefde.

Lotus is ook een symbool van de liefde voor familie, vrienden en consorten. Lotus is de beste vorm van feng shui symbool voor de uitstoot van positieve energie chi, energie die een heldere geest en vrede brengt voor degenen die grote doelen hebben gesteld en vastbesloten zijn om deze te bereiken. De weerspiegeling van licht door lotusbloem vergroot nog meer het vermogen van het symbool om positieve energie uit te stoten en negatieve energieën ongedaan te maken.

Lotus tekent, van alle soorten bloemen, opperzuiverheid en perfectie omdat het sierlijk uit natte grond stijgt, mooier dan wat dan ook. Elk deel van deze plant, van wortel tot bloemblaadjes, heeft helende kwaliteiten. Esoterisch draagt de lotusbloem ons spiritueel en geeft ons uiterlijke pracht en laat ons de ware kleuren van de realiteit zien. Lotusbloem verwoordt vreugde en puurheid.

© 2022 Koenraad Marco Koster

Delen:

Plaats een reactie

Welkom

Installeer kmkoster.nl
×